جمهوری ترکیه که در سال های اخیر به یک مقصد گردشگری محبوب تبدیل شده است، با داشتن نسبتا متوسط زندگی، مقصدی نه چندان مناسب جهت مهاجرت و زندگی نیز می باشد. متقاضیان ورود به کشور ترکیه میبایست با توجه به هدف خود از سفر به این کشور و مدت زمانی که قصد اقامت در ترکیه را دارند، یکی از انواع ویزای این کشور را دریافت نمایند. این در حالیست که شهروندان برخی از کشورها، جهت ورود به ترکیه، از دریافت ویزا معاف می باشند. ما در این مقاله قصد داریم تا به بررسی انواع ویزای ترکیه بپردازیم. چنانچه شما نیز قصد سفر و یا مهاجرت به این کشور زیبا و تاریخی را دارید، در ادامه مطلب با ما همراه باشید. کلیه اطلاعات ارائه شده در این مقاله توسط عالیان ویزا، از منابع معتبر و وب سایت های رسمی کشور ترکیه گردآوری شده است.
عناوین و موضوعاتی که در این مقاله مورد بررسی قرار گرفته اند:
- انواع ویزای ترکیه
- ویزای کوتاه مدت ترکیه
- ویزای بلند مدت ترکیه
- ویزای کشور ترکیه چیست؟
- شرایط اخذ ویزای کشور ترکیه
انواع ویزای ترکیه
انواع مختلفی از ویزای ترکیه برای مهاجران و یا بازدیدکنندگان از این کشور وجود دارد که نوع آن با توجه به هدف متقاضی از سفر به ترکیه و همچنین مدت اقامت وی در این کشور تعیین می شود. ویزای کشور ترکیه می تواند به صورت یکبار ورود و یا چندبار ورود نیز صادر شود. دارندگان ویزای یکبار ورود، نمی توانند پس از خروج از ترکیه به آن باز گردند. این در حالیست که دارندگان ویزای چندبار ورود قادر می باشند تا سقف 90 روز در دوره های 180 روزه در ترکیه اقامت داشته و پس از خروج از این کشور مجددا به آن ورود کنند. در ادامه مطلب به شرح جزئیات انواع ویزای ترکیه می پردازیم.
ویزای کوتاه مدت ترکیه
این ویزای کوتاه مدت که از نوع ویزای C است، برای کسانی صادر می شود که قصد دارند فقط تا سقف 90 روز در ترکیه اقامت داشته باشند. ویزای نوع C قابل تمدید نمی باشد و با توجه به هدف متقاضی از سفر به ترکیه، شامل انواع زیر است:
- ویزای توریستی ترکیه
ویزای توریستی ترکیه به آن دسته از اتباع خارجی اعطا می شود که فقط به دلایل گردشگری و تفریحی قصد سفر به ترکیه و اقامت در این کشور تا سقف 90 روز را دارند. ویزای توریستی را میتوان به صورت ویزای الکترونیکی و یا ویزا در بدو ورود دریافت کرد.
- ویزای تجاری ترکیه
ویزای تجاری ترکیه به افرادی اعطا می شود که فقط برای مقاصد تجاری به دنبال سفر به ترکیه هستند. دارنده ویزای تجاری می تواند در کنفرانس ها، جلسات کاری و یا سایر فعالیت های تجاری کوتاه مدت در ترکیه شرکت کند.
- ویزای دیدار با اعضای خانواده در ترکیه
افرادی که قصد بازدید از خانواده، اقوام یا دوستان خود را در کشور ترکیه دارند، می توانند با ارائه مدارک مربوطه که شامل دعوت نامه خصوصی از اقوام یا دوستان است، برای دریافت این نوع ویزای کشور ترکیه درخواست دهند.
- ویزای شرکت در فعالیت های فرهنگی، ورزشی و کنفرانس ها در ترکیه
متقاضیان شرکت در رویدادها و کنفرانس های فرهنگی یا ورزشی در ترکیه میبایست برای اخذ این نوع ویزای ورود اقدام کنند. ارائه دعوت نامه رسمی که متقاضی از سوی نهاد برگزار کننده رویداد مورد نظر دریافت کرده است جهت اخذ این نوع ویزا الزامی می باشد.
- ویزای کارآموزی یا آموزش کوتاه مدت در ترکیه
این نوع ویزای کوتاه مدت می تواند به افرادی اعطا شود که برای مقاصد کارآموزی و یا آموزشی از جمله شرکت در دوره های زبان کوتاه مدت، قصد بازدید از ترکیه را دارند. بر این اساس، یک دعوت نامه رسمی باید توسط کارفرمای احتمالی یا موسسه آموزشی مستقر در ترکیه به متقاضی ارائه شود که تاریخ قطعی برنامه و یا دوره آموزشی مورد نظر را مشخص کند.
- ویزای درمانی در ترکیه
آن دسه از افرادی که جهت طی کردن فرآیند درمان خود قصد دارند تا در کشور ترکیه اقامت داشته باشند، واجد شرایط دریافت ویزای کوتاه مدت ترکیه هستند. البته ارائه مدارک پزشکی و همچنین تاییدیه بیمارستان و یا مرکز درمانی که متقاضی قصد انجام مراحل درمان خود را در آن دارد، الزامی است.
ویزای بلند مدت ترکیه
این نوع ویزای کشور ترکیه که از نوع ویزای D است، مختص افرادی می باشد که قصد دارند جهت تحصیل، کار، سرمایه گذاری، الحاق به خانواده و یا هر هدف بلند مدت دیگری، برای بیش از 90 روز در ترکیه اقامت داشته باشند. به عبارتی دیگر، در بین انواع ویزای ترکیه، ویزای بلند مدت جهت مهاجرت به ترکیه و اخذ اقامت دائم آن مناسب است. بر اساس هدف متقاضی، انواع ویزای بلند مدت در ترکیه عبارت اند از:
- ویزای تحصیلی
متقاضیان تحصیل در ترکیه که طول دوره تحصیلی آنها بیش از 90 روز است، میبایست پس از اخذ پذیرش از یک دانشگاه معتبر در این کشور، درخواست ویزای تحصیلی دهند.
- ویزای کاری
متقاضیان کار در ترکیه میبایست پس از اخذ یک جاب آفر از یک کارفرما در ترکیه، درخواست ویزای کاری دهند.
- ویزای سرمایه گذاری
علاقه مندان به سرمایه گذاری در ترکیه باید پس از تعیین نوع سرمایه گذاری که متناسب با شرایط آنها باشد و سپس تامین سرمایه لازم، نسبت به اخذ ویزای سرمایه گذاری اقدام کنند. توجه داشته باشید که تمامی روش های سرمایه گذاری در ترکیه، منجر به اخذ ویزا و اقامت دائم این کشور نمی شوند.
- ویزای الحاق به خانواده
افرادی که اقامت دائم و یا شهروندی ترکیه را دارا می باشد می توانند با برآورده کردن شروط تعیین شده از سوی اداره مهاجرت ترکیه، نسبت به اخذ ویزای همراه برای همسر و فرزندان زیر 18 سال خود اقدام نمایند.
- ویزای ترانزیت فرودگاهی
این نوع ویزا مختص آن دسته از مسافران خارجی است که جهت ورود به کشور مقصد خود، باید در فرودگاه ترکیه مسیر پرواز خود را تغییر دهند.
ویزای کشور ترکیه چیست؟
ویزای ترکیه در واقع مجوزی برای ورود به کشور ترکیه و اقامت در آن برای یک دوره زمانی مشخص است. این ویزا به دارندگان آن اجازه می دهد تا از این کشور بازدید کنند، در فعالیت های خاصی در ترکیه شرکت کنند و یا حتی در این کشور به تحصیل و کار مشغول شوند. شهروندان کشورهایی که با ترکیه روابط دیپلماتیک خوبی دارند، ممکن است برای ورود به این کشور نیازی به اخذ انواع ویزای کشور ترکیه نداشته باشند. در حال حاضر، شهروندان ایرانی برای گردشگری در ترکیه، نیازی به اخذ ویزا ندارند اما برای اقامت طولانی مدت در این کشور میبایست ویزای نوع D دریافت کنند. کسانی که برای ورود به ترکیه نیاز به اخذ ویزا دارند به دو دسته تقسیم می شوند:
- افرادی که جهت گردشگری و یا تجارت در ترکیه باید ویزای الکترونیکی (e-visa) دریافت نمایند
- افرادی که با توجه به هدف خود از ورود به ترکیه، باید ویزای برچسبی (sticker visa) دریافت نمایند
این در حالیست که شهروندان برخی از کشورهای جهان، قادر می باشند تنها با ارائه کد ملی خود (national ID) وارد ترکیه شوند. این کشورها عبارت اند از:
- آلمان
- بلژیک
- فرانسه
- گرجستان
- هلند
- اسپانیا
- سوئیس
- ایتالیا
- جمهوری ترک قبرس شمالی
- لیختن اشتاین
- لوکزامبورگ
- مالت
- کشور پرتغال
- اوکراین
- یونان
شرایط اخذ ویزای کشور ترکیه
شرایط اخذ انواع ویزای ترکیه معمولا با توجه به هدف متقاضی از سفر به این کشور و مدت اقامت وی در ترکیه، متفاوت می باشد. کلیه شرایط دقیق جهت اخذ ویزا در وبسایت اداره مهاجرت ترکیه آورده شده است. توصیه می شود قبل از هر گونه اقدام، ابتدا به وبسایت اداره مهاجرت این کشور مراجعه نموده و پس از مطالعه شرایط با توجه به نوع ویزای مورد نیاز خود، نسبت به اخذ ویزا اقدام نمایید. به طور کلی، برخی از مهم ترین شروط جهت اخذ ویزای کشور ترکیه عبارت اند از:
- داشتن پاسپورت معتبر با حداقل دو صفحه خالی که تا شش ماه پس از پایان ویزای کشور ترکیه اعتبار داشته باشد.
- ارائه فرم تکمیل شده درخواست ویزا
- ارائه مدارک سفر مانند بلیط رفت و برگشت
- اثبات تمکن مالی که نشان دهد مسافر می تواند هزینه های خود را در ترکیه تامین کند
- ارائه مدارک مربوط به محل اقامت متقاضی در ترکیه
- دریاف بیمه درمانی در ترکیه
- پرداخت هزینه ویزا
- ارائه مدرک زبان (برای اخذ ویزای تحصیلی و یا کاری)
سؤالات متداول
- هزینه دریافت ویزای کشور ترکیه چیست؟
هزینه این ویزا با توجه به نوع ویزای مورد نیاز، متفاوت است.
- آیا ویزای ترکیه از نوع شنگن است؟
خیر. در حال حاضر، کشور ترکیه عضو پیمان شنگن نمی باشد.
- آیا برای دریافت ویزای کشور ترکیه، ارائه مدرک زبان لازم است؟
به هدف شما از سفر به این کشور بستگی دارد. متقاضیان کار و تحصیل در ترکیه معمولا می بایست مدرک زبان ارائه کنند.
- آیا میتوان بیش از تاریخ ویزا در ترکیه اقامت داشت؟
خیر. چنانچه ویزای شما قابل تمدید نباشد و پس از انقضای ویزا این کشور را ترک نکنید، جریمه خواهید شد و یا ممکن است برای همیشه از دریافت ویزای کشور ترکیه محروم شوید.
سخن پایانی
جهت ورود به کشور ترکیه نیز همانند سایر کشورهای جهان، دریافت ویزا لازم می باشد. شهروندان کشورهایی که با ترکیه دارای روابط دیپلماتیک مناسبی هستند، بر طبق توافق نامه ای، از دریافت ویزا معاف می باشند. البته باید بدانید که شهروندان ایرانی نیز برای گردشگری در ترکیه، به دریافت ویزا نیازی نخواهند داشت. معمولا نوع ویزای مورد نیاز، با توجه به هدف متقاضی از سفر به ترکیه و طول اقامت آنها در این کشور تعیین می شود. ما در این مقاله به بررسی انواع ویزای ترکیه پرداختیم. امیدواریم اطلاعات ارائه شده در این مقاله برای شما مفید بوده باشد. عالیان ویزا با بهره گیری از کارشناسان مجرب و با ده سال سابقه موفق در حوزه مهاجرت، همواره به روزترین و دقیق ترین اطلاعات مربوط به مهاجرت به کشور ترکیه را به شما عزیزان ارائه می نماید. جهت دریافت مشاوره رایگان و سریع، شما میتوانید فرم ارزیابی را تکمیل نمایید و یا با شماره های موسسه از طریق واتس اپ تماس حاصل فرمایید.
برای دریافت مشاوره رايگان، كافيه فقط فرم ارزیابی را پر كنيد و دكمه ارسال رو بزنید.
كارشناسان عاليان در كمتر از یک ربع با شما تماس ميگيرند و كامل راهنماييتون ميكنند.