آشنایی با انواع ویزای سوئیس

سوئیس جزو پیشرفته ترین، امن ترین و شادترین کشورهای جهان است. این کشور یکی از بالاترین نسبت مهاجران را در جهان غرب دارد و تنها بیش از 25 درصد از ساکنان آن، در خارج از این کشور متولد شده اند. شهروندان اتحادیه اروپا (EU) و اتحادیه تجارت آزاد اروپا (EFTA) می توانند آزادانه و بدون ویزا به سوئیس سفر کنند، اما برای اقامت باید شرایط خاصی را رعایت نمایند. این در حالیست که اکثر شهروندان خارج اتحادیه اروپا و EFTA برای ورود به سوئیس باید درخواست ویزا بدهند. ما در این مقاله قصد داریم تا به بررسی انواع ویزای سوئیس بپردازیم. اگر شما نیز قصد سفر و یا مهاجرت به کشور زیبای سوئیس را دارید، در ادامه مطلب با ما همراه باشید. کلیه اطلاعات ارائه شده در این مقاله توسط عالیان ویزا، از منابع معتبر و وب سایت های رسمی کشور سوئیس گردآوری شده است.

ویزای سوئیس

عناوین و موضوعاتی که در این مقاله مورد بررسی قرار گرفته اند:

  • انواع ویزای سوئیس

انواع ویزای سوئیس

مقررات مختلفی برای ورود به کشور سوئیس اعمال می شود. در واقع، جهت اخذ ویزای این کشور، یک تمایز اساسی بین شهروندان کشورهای اتحادیه اروپا (EU)و شهروندان دیگر کشورها وجود دارد. شهروندان اتحادیه اروپا و منطقه اقتصادی اروپا قادر خواهند بود بدون دریافت ویزا، وارد سوئیس شده و تنها جهت دریافت مجوز اقامت ثبت نام نمایند. دبیرخانه دولتی مهاجرت یا همان SEM، مقام مسئول جهت اعطای ویزا و امور مهاجرتی در سوئیس است. از زمان اجرایی شدن پایبندی سوئیس به توافق‌نامه‌های شنگن و دوبلین (12 دسامبر 2008)، نمایندگی‌های سوئیس در خارج از این کشور، بسته به مدت اقامت و هدف سفر به سوئیس، می‌توانند دسته‌های خاصی از ویزا را صادر کنند. به طور کلی، ویزای سوئیس به دو گروه اصلی طبقه بندی میشود:

ویزای سوئیس
  1. ویزای کوتاه مدت شنگن (گروه C)

این نوع ویزا برای اقامت کمتر از 90 روز (در یک دوره 180 روزه) در سوئیس، صادر میشود. به عنوان مثال، برای ورود به سوئیس جهت گردشگری، دیدار با اقوام یا دوستان، شرکت در دوره زبان کوتاه مدت، شرکت در یک کنفرانس یا شرکت در رویدادهای ورزشی، قرهنگی و غیره، به ویزای کوتاه مدت نیاز خواهد بود. 

برای درخواست ویزای کوتاه مدت این کشور، باید موارد زیر را ارائه دهید:

  • تکمیل فرم درخواست ویزا
  • پاسپورت و شناسنامه معتبر به همراه دو قطعه عکس با فرمت شنگن
  • نامه پوششی که هدف از بازدید و تاریخ بازدید را ذکر می کند
  • بیمه پزشکی کافی برای مدت اقامت در سوئیس
  • مدارک اثبات محل اقامت در سوئیس
  • مدارک اثبات تمکن مالی

انواع مختلف ویزای کوتاه مدت این کشور عبارتنداز:

  • ویزای ترانزیت فرودگاهی
  • ویزای توریستی و بازدیدکننده
  • ویزای تجاری
  • ویزای درمانی
  • ویزای شرکت در رویدادهای فرهنگی،ورزشی، مذهبی یا اکران فیلم
  • ویزای کارآموزی، تحصیل کوتاه مدت و یا پژوهشی
  1. ویزای بلند مدت یا ملی (گروه D)

این نوع ویزا برای اقامت بیشتر از 90 روز(در یک دوره 180 روزه) در سوئیس، صادر میشود. به عنوان مثال، برای ورود به سوئیس جهت تحصیل، کار، سرمایه گذاری و یا کارآفرینی، الحاق به خانواده و غیره، به ویزای بلندمدت یا همان ویزای ملی نیاز خواهد بود. در ضمن، دارندگان ویزای بلند مدت باید علاوه بر دریافت ویزا، مجوز اقامت نیز دریافت نمایند. مجوز اقامت سوئیس نیز شامل اقامت موقت و اقامت دائم میباشد. پس اگر قصد دارید برای مدتی بیش از 90 روز در سوئیس باشید، اما قصد ندارید اقامت دائم کنید، به عنوان مثال، اگر می خواهید برای مدت زمان مشخصی برای اهداف کار یا تحصیل در سوئیس بمانید، باید برای دریافت اجازه اقامت موقت درخواست دهید. دو نوع مجوز اقامت “موقت” در سوئیس وجود دارد که عبارتند از:

  • مجوز اقامت نوع L: این اجازه اقامت کوتاه مدت، به صورت کارت بیومتریک صادر می شود. یک سال اعتبار داشته و قابل تمدید نمیباشد. این مجوز معمولاً برای افرادیکه دارای یک قرارداد شغلی خاص یا شرایط تحصیلی خاصی هستند که در مجموع بیش از 12 ماه طول نمی کشد، مناسب است.
  • مجوز اقامت نوع B: این اجازه اقامت موقت اولیه نیز به صورت کارت بیومتریک صادر می شود. معمولا بین 1-5 سال اعتبار دارد و تمدید آن ممکن است. این مجوز معمولاً برای افرادیکه یک قرارداد شغلی یا تحصیلی طولانی مدت دارند، مناسب است. مقامات سوئیسی تعداد مجوزهای B صادر شده در هر سال را محدود می کنند.
ویزای سوئیس

سوئیس به طور کلی ویزا یا مجوز دائمی را به کسانی ارائه میدهد که حداقل 5 تا 10 سال در این کشور زندگی کرده باشند. اگر برای کار، تجارت یا الحاق به خانواده، برای مدتی طولانی در سوئیس میمانید، معمولاً باید در ابتدا اجازه اقامت موقت B بگیرید تا زمانی که شرایط لازم برای اقامت دائم نوع C را برآورده کنید. از مهمترین شرایط جهت اخذ اقامت دائم سوئیس میتوان به داشتن تمکن مالی، عدم سابقه کیفری، و مهارت زبان سوئیسی اشاره کرد. انواع ویزای سوئیس از نوع بلند مدت، که به اخذ اقامت دائم این کشور منجر میشوند، عبارتنداز: ویزای الحاق به خانواده، ویزای کاری، ویزای بازنشستگی و ویزای تجاری.

سؤالات متداول
  • چگونه میتوان برای بازنشستگی، ویزای سوئیس را دریافت نمود؟

بازنشستگانی که شهروند خارج اتحادیه اروپا و EFTA باشند می توانند با دریافت ویزای بلندمدت یا ملی(گروه D) به سوئیس وارد شده و اقامت دائم دریافت نمایند. شرایط دریافت ویزای بازنشستگی عبارت است از: داشتن تمکن مالی کافی و بیمه درمانی در سوئیس، داشتن اعضای خانواده ساکن سوئیس و یا داشتن املاک و مساغلات در سوئیس، اثبات سابقه سفرهای مکرر به سوئیس. متقاضیانی که موفق شوند، ابتدا اجازه اقامت موقت  Bرا دریافت می‌کنند و فرصتی برای درخواست مجوز اقامت دائم C  را پس از برآورده کردن شرایط خواهند داشت. نهاد SEM،  تنها تعداد محدودی مجوز را در هر سال بنا به صلاحدید صادر می کند. بنابراین شانس شما برای اخذ ویزای بازنشستگی به قدرت درخواست و شرایط شما بستگی دارد. دریافت ویزای سرمایه گذاری تجاری سوئیس نیز برای بازنشستگانی که می خواهند ویزا و اقامت خود را سریعتر دریافت کنند و مایل به سرمایه گذاری در سوئیس هستند گزینه مناسبی خواهد بود.

  • شروط لازم جهت دریافت ویزای کاری این کشور چیست؟

کسانی که بخواهند به جهت کار و اشتغال، ویزای سوئیس را دریافت نمایند میبایست یک پیشنهاد شغلی از یک کارفرما در سوئیس دریافت کرده باشند. پس از دریافت پیشنهاد و عقد قرارداد، دریافت ویزای کاری لازم است. در نهایت، کارفرمای شما، درخواستی برای اخذ مجوز اقامت در سوئیس را به نهاد SEM که مسئول بررسی امور مهاجرتی در سوئیس است ارسال میکند. این مجوز عموماً تنها به شهروندان غیر اتحادیه اروپا که مدیر، متخصص یا دارای مهارت حرفه ای هستند، در صورتی که سهمیه‌ها اجازه دهد و هیچ فرد دیگری در اتحادیه اروپا برای آن موقعیت شغلی در دسترس نباشد، اعطا میشود. برای قراردادهای کاری طولانی مدت، در ابتدا مجوز B دریافت خواهید کرد که می توانید آن را تا زمانی که بتوانید برای مجوز اقامت دائم C درخواست دهید، تمدید کنید. پس از دریافت مجوز C، می توانید به طور دائم در سوئیس زندگی کنید و برای هر شغلی در سوئیس درخواست دهید.

  • آیا با اخذ ویزای تحصیلی میتوان اقامت دائم این کشور را دریافت کرد؟

تحت شرایط بله. چنانچه پس از فارغ التحصیلی بتوانید پیشنهاد شغلی دریافت نمایید، امکان تبدیل ویزای تحصیلی به ویزای کاری و اخذ اقامت سوئیس وجود دارد. دانشجویان علاقه مند به دریافت ویزای سوئیس میتوانند جهت بررسی شرایط خود، با کارشناسان مجرب ما در گروه عالیان ویزا مشاوره تخصصی دریافت نمایند.

  • اقدامات لازم پس از دریافت ویزای سوئیس چیست؟

پس از دریافت ویزا، هنگامی که به سوئیس سفر کردید، 14 روز فرصت دارید تا اقامت خود را در اداره ثبت نام ساکنان محلی ثبت کنید. همچنین اگر قرار است بیش از سه ماه در سوئیس اقامت داشته باشید، باید اجازه اقامت خود را از اداره مهاجرت سوئیس SEM)) دریافت کنید. شما میبایست پاسپورت خود و همچنین ویزای سوئیس خود را همراه داشته باشید. موارد دیگری که باید در چند هفته اول اقامت خود انجام دهید عبارتند از: ثبت نام برای مراقبت های بهداشتی در سوئیس و افتتاح حساب بانکی در سوئیس

سخن پایانی

همانطور که گفته شد، شهروندان اتحادیه اروپا (EU) و اتحادیه تجارت آزاد اروپا (EFTA) می توانند آزادانه  و بدون ویزا به سوئیس سفر کنند، اما برای اقامت باید شرایط خاصی را رعایت نمایند. اکثر شهروندان خارج اتحادیه اروپا نیز برای ورود به سوئیس باید درخواست ویزا بدهند. نهاد دولتی مهاجرت (SEM) بر کلیه امور مهاجرتی به سوئیس نظارت داشته و ویزا و مجوز اقامت صادر میکند. سوئیس یکی از 26 کشور منطقه شنگن است که ویزای آن، اجازه سفر آزادانه بین کشورهای عضو شنگن را فراهم میکند. متقاضیان سفر به سوئیس میبایست بر اساس هدف و شرایط خود، ویزای کوتاه مدت نوع C و یا ویزای بلند مدت نوع D درخواست داده و مجوز اقامت دریافت نمایند. 

اخذ شهروندی نیز پس از حداقل 5 الی 10 سال از اقامت دائم، ممکن خواهد بود. ما در این مقاله به بررسی انواع ویزای سوئیس پرداختیم. امیدواریم اطلاعات ما، به موفقیت شما مخاطب عزیز جهت سفر و یا مهاجرت به کشور سوئیس کمک کرده باشد. عالیان ویزا با بهره گیری از کارشناسان مجرب و با ده سال سابقه موفق در حوزه مهاجرت، همواره به روزترین و دقیق ترین اطلاعات مربوط به مهاجرت به کشور سوئیس را به شما عزیزان ارائه می نماید. جهت دریافت مشاوره رایگان و سریع، شما میتوانید فرم ارزیابی را تکمیل نمایید و یا با شماره های موسسه از طریق واتس اپ تماس حاصل فرمایید.

 

برای دریافت مشاوره رايگان، كافيه فقط  فرم ارزیابی را پر كنيد و دكمه ارسال رو بزنید.

كارشناسان عاليان در كمتر از یک ربع با شما تماس ميگيرند و كامل راهنماييتون ميكنند.

میانگین امتیازات ۵ از ۵

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *