ویزای خوداشتغالی یا فریلنسری در آلمان به دارنده آن امکان اقامت و کار در کشور آلمان را میدهد. ولی دریافت این ویزا نیازمند داشتن درآمد و وضعیت شغلی خاصی است که در این مقاله قصد داریم تا آنها را بررسی کنیم. برای اینکه بدانید شرایط دریافت، هزینه، مدارک لازم و فرآیند درخواست ویزای فریلنسری در آلمان چگونه است، مطالعه این مقاله را به شما توصیه میکنیم.
فهرست مطالب
Toggle- ویزای فریلنسری آلمان چیست؟
- شرایط دریافت ویزای فریلنسری آلمان در سال ۲۰۲۵
- مدت زمان دریافت ویزای فریلنسری آلمان چقدر است؟
- هزینه ویزای فریلنسری آلمان چقدر است؟
- مدارک لازم برای فریلنسری در آلمان
- کدام رشتهها میتوانند در آلمان به عنوان فریلنسر کار کنند؟
- شرایط تمدید ویزای فریلنسری
- دریافت اقامت با ویزای فریلنسر آلمان
- نحوه درخواست ویزای فریلنسری در آلمان
ویزای فریلنسری آلمان چیست؟
ویزای فریلنسر آلمان به شما این امکان را میدهد که در آلمان زندگی کنید و بهعنوان فریلنسر کار کنید. فریلنسری در آلمان به دو نوع زیر تقسیم میشود:
۱- ویزای فریلنسری آلمان (Freiberufler): اگر شغلی دارید که تاثیر مثبتی بر فرهنگ و اقتصاد آلمان میگذارد (مانند هنرمند، نویسنده، پزشک خوداشتغال، مهندس، معلم زبان، مترجم و معمار) میتوانید برای دریافت ویزای فریلنسری آلمان اقدام کنید.
۲- ویزای خوداشتغالی آلمان (Selbständiger): اگر موسس شرکت، مالک انحصاری، یا مدیر عامل و نماینده قانونی یک شرکت هستید و در آلمان علاقه اقتصادی به حرفه و کسبوکار شما وجود دارد، میتوانید برای دریافت ویزای خوداشتغالی کشور آلمان درخواست کنید.
فرآیند اخذ ویزای فریلنسری آلمان نسبت به اخذ بلو کارت آلمان پیچیده تر و زمانبر تر است. ویزای فریلنسری در آلمان فقط اجازه کار در یک حرفه خاص با مشتریان در آلمان را میدهد. اگر درآمد شما مطابق با شرایط قانونی ویزای فریلنسری آلمان نباشد، هیچ تضمینی وجود ندارد که مجوز اقامت فریلنسری آلمان پس از انقضای آن تمدید شود. علاوه بر این، بیمه درمانی برای مشاغل آزاد اجباری است و ممکن است پرهزینه باشد.
بیشتر بخوانیم : کارت شانس آلمان چیست؟
شرایط دریافت ویزای فریلنسری آلمان در سال ۲۰۲۵
از نظر کلی، هر شخصی که شرایط اولیه لازم برای گرفتن ویزای فریلنسری را داشته باشد و در یک حرفه واجد شرایط مشغولبهکار باشد امکان دریافت ویزای فریلنسری آلمان را دارد. اگر فعالیتهای علمی، هنری، ادبی و آموزشی مستقلی انجام میدهید، کشور آلمان شما را بهعنوان فریلنسر به رسمیت خواهد شناخت. در صورتی که شغل و کسبوکار شما جزو لیست مشاغل موردنیاز آلمان بود، قبل از دریافت مجوز فریلنسری آلمان، باید پیش نیازهای زیر را نیز داشته باشید:
- باید منافع اقتصادی یا یک نیاز منطقهای برای حرفه شما در آلمان وجود داشته باشد.
- باید ثابت کنید که مشتریانی وجود دارند که علاقهمند به همکاری با شما هستند. این یک قرارداد کاری نیست، بلکه منظور مدارکی است که نشاندهنده علاقه به خدمات یا کار شما در کشور آلمان باشد.
- باید ثابت کنید که پول کافی برای زندگی راحت در آلمان را دارید. (حداقل 9000 یورو در سال)
- باید اقامت قانونی در آلمان داشته باشید.
- باید محل اقامت خود را اجاره کرده و آدرس خود را در یک اداره ثبت محلی، معروف به Bürgeramt ثبت کنید.
چنانچه بالای 45 سال سن دارید، باید یک برنامه بازنشستگی مناسب داشته باشید؛ به این معنی که تا سن 67 سالگی، باید یکی از موارد زیر را داشته باشید:
- مستمری ماهیانه 1332.36 یورو برای حداقل 12 سال
- داراییهایی به مبلغ حداقل 194631 یورو
برخلاف کارمندان حقوق بگیر، مشاغل فریلنسری در آلمان باید بهطور مستقل نسبتبه پرداخت بیمه بازنشستگی، بیمه درمانی، بیمه بیکاری و مالیات اقدام کنند و شامل حمایتهای دولتی در این موارد نخواهند شد.
مزایای ویزای فریلنسری چیست؟
مهمترین مزیت دریافت ویزای فریلنسر در آلمان، زندگی در کار در این کشور عضو اتحادیه اروپا و حوزه شنگن و بهرهمندی از امکانات و رفاه بالای آن است. با دریافت ویزای فریلنسری یا خوداشتغالی آلمان خواهید توانست:
- حداقل به مدت سه سال در آلمان کار کنید.
- اجازه اقامت موقت را به اقامت دائم تبدیل کنید.
- امکان سفر رایگان در اطراف منطقه شنگن را داشته باشید.
- برای شرکتهای آلمانی و بینالمللی بهصورت فریلنسری کار کنید.
- فرصتهای شغلی فراوان بین المللی داشته باشید.
- حالتهای کاری انعطاف پذیر را تجربه کنید.
دولت آلمان شاغلین در مشاغل آزاد را تشویق میکند و درحالیکه بوروکراسی و کاغذبازی در هر کشوری دردسرساز است، کشور آلمان با سیستم نظارتی خود به گونهای ساختاردهی اداری انجام داده که بوروکراسی اداری را تاحد ممکن کاهش دهد.
بیشتر بخوانیم : ویزای دیجیتال نومد اسپانیا
مدت زمان دریافت ویزای فریلنسری آلمان چقدر است؟
اگر شهروند اتحادیه اروپا نباشید یا اقامت دائم کشورهای اروپایی را نداشته باشید، زمان پردازش ویزای فریلنسری آلمان که بهعنوان ویزای D ملی نیز شناخته میشود، بین سه تا دوازده ماه طول خواهد کشید؛ زمان دقیق آن نیز بستگی به تعداد پروندههای جاری برای ویزای کار در سفارت آلمان محل سکونت شما دارد. بنابراین بهتر است باتوجهبه زمان بالای موردنیاز برای فرارسیدن روز مصاحبه سفارت آلمان، بهتر است همه مدارک را جمع آوری کنید و چند ماه بعد از مصاحبه از سفارت در مورد وضعیت درخواست خود مطلع شوید.
هزینه ویزای فریلنسری آلمان چقدر است؟
هزینه ویزای فریلنسری آلمان معادل ۶۰ یورو، اجازه اقامت ۱۰۰ یورو و مجوز اقامت دائمی آلمان ۲۶۰ یورو بهازای هر نفر خواهد بود. این هزینه سوای هزینههای لازم برای ترجمه مدارک، بلیط هواپیما، هزینه وکیل و سایر هزینههای جانبی لازم است.
مدارک لازم برای فریلنسری در آلمان
تهیه و تحویل درست مدارک و مستندات لازم به سفارت آلمان، بخش مهمی از فرآیند دریافت ویزای آلمان است. مدارک لازم برای فریلنسری در آلمان مشاغل آزاد در آلمان بهمنظور ارسال برای اداره مهاجرت Ausländerbehörde به شرح زیر است:
- پاسپورت
- عکس جديد سایز گذرنامه که از شرایط عکس ویزای آلمان پیروی کند.
- فرم درخواست برای اجازه اقامت مستقل (Antrag auf Erteilung eines Aufenthaltstitels).
- میانگین درآمد شما
- نامه قصد همکاری. (حداقل 2 نفر از مشتریان شما باید نامهای بنویسند و تأیید کنند که قصد دارند پس از دریافت ویزا با شما همکاری داشته باشند)
- اثبات درآمد منظم یا ارائه اعلامیه تعهد درآمد از شخص ثالث. (برای هنرمندان و معلم زبان)
- بیمه سلامت.
- گواهی ثبت آدرس در آلمان.
- اجاره نامه منزل و نامه تایید اقامت از صاحبخانه.
- اثبات مالکیت خانه (در صورت خرید).
- گواهی برنامه بازنشستگی (اگر سن شما بالای 45 سال باشد).
- رزومه.
- مدرک تحصیلی از یک دانشگاه یا موسسه آموزشی معتبر (درصورت وجود).
- بیزینس پلن (برای شرکتها)
- برنامه مالی (برای شرکتها)
- ثبت نام در دفتر ثبت تجارت (برای شرکتها)
- نامهای از دانشگاه محل تحصیل که تایید میکند دانشی که در دانشگاه بهدست آوردهاید با ایده کسبوکار شما مرتبط است. (برای شرکتها)
هنگام درخواست ویزای فریلنسری، باید بسیاری از این مدارک را به سفارت آلمان در کشور خود ارسال کنید. مدارک باید به زبان آلمانی یا انگلیسی باشد و اگر نیستند، باید آنها را به آلمانی ترجمه کنید.
بیمه درمانی برای فریلنسرها چگونه است؟
شما به عنوان یک فریلنسر یا خوداشتغال در آلمان، باید بین بیمه درمانی دولتی و خصوصی یکی را انتخاب و تهیه کنید. با این حال، وقتی نوبت به خرید بیمه میشود، تصمیم کاملاً به عهده شماست. علاوه بر این، قبل از انتخاب باید چند نکته را در نظر داشته باشید. پوشش بیمه درمانی برای فریلنسرها در آلمان براساس طرحهای بیمه درمانی که انتخاب میکنید تعیین میشود. ارائه دهندگان بیمه درمانی قانونی در آلمان، درمانهای پزشکی زیر را برای اعضای خود پوشش خواهند داد:
- مراقبتهای بیمارستانی در بیمارستان
- مراقبتهای بیمارستانی سرپایی
- هزینههای داروهای تجویزی
- معایناتپزشکی
- توانبخشی مراقبت از سلامت روان
- هزینههای دندانپزشکی
- بارداری
- خدمات درمانی سرپایی
علاوهبراین، گرفتن بیمه پزشکی خصوصی به این معنی است که خدماتی مانند معاینه دندانپزشکی و خدمات بیمارستانی طولانی را نیز دریافت خواهید کرد. بااینحال، شما فقط در صورت خرید طرحهای بیمه کامل خصوصی که گرانتر از بیمه سلامت مسافرتی یا بیمه سلامت عمومی هستند، مستحق دریافت معاینات دندانپزشکی و خدمات بیمارستانی طولانیتر خواهید بود.
در مورد هزینه بیمه سلامت عمومی، حداقل درآمد موردنیاز برای درخواست این بیمه 1038.33 یورو در ماه برای دارندگان ویزای خوداشتغالی است. حتی اگر درآمد شما کمتر از این مقدار باشد، باز هم به گونهای هزینه بیمه را پرداخت خواهید کرد که گویی 1038.33 یورو درآمد دارید. در واقع، افراد دارای ویزای خوداشتغالی آلمان و فریلنسرها حداقل 160 تا 190 یورو در ماه را بهعنوان حق بیمه سلامت عمومی پرداخت خواهند کرد.
بیشتر بخوانیم : اخذ جاب آفر آلمان
برنامههای بیمه درمانی خصوصی، گزینه مقرونبهصرفهتری برای فریلنسرهایی است که به تازگی شغل خود را در کشور آلمان شروع کردهاند و درآمد بالایی ندارند. بااینحال، اگر فرزند یا همسر غیرشاغل دارید، باید برای هر فردی که میخواهید تحت پوشش مراقبتهای بهداشتی خصوصی قرار بگیرند، هزینه جداگانه پرداخت کنید. در مورد بیمههای خصوصی هزینه خاصی را نمیتوان بیان کرد، زیرا شرکتهای مختلف قیمتها و خدمات متفاوتی را ارائه میدهند.
بهعنوان یک فریلنسر در آلمان، شما این امکان را دارید که بین این دو بیمه درمانی دولتی و خصوصی یکی را انتخاب کنید و خرید یکی از این دو کاملاً برعهده شما است و باید انتخاب آن بر مبنای نیازهای شما صورت بپذیرد.
کدام رشتهها میتوانند در آلمان به عنوان فریلنسر کار کنند؟
برای اینکه بتوانید ویزای فریلنسری یا ویزای خوداشتغالی آلمان را دریافت کرده و در این کشور مشغولبهکار شوید، باید شغل شما در فهرست مشاغل موردتایید کشور آلمان قرار داشته باشد. لیست مشاغل آزاد در آلمان برای دریافت ویزای فریلنسری به شرح زیر است:
- پزشکان
- دندانپزشکان
- دامپزشکان
- وکلا
- دفاتر اسناد رسمی
- وکلای ثبت اختراع
- نقشه برداران
- مهندسان
- معماران
- شیمیدانها
- حسابرسان
- مشاوران مالیاتی
- افراد مشاور
- اقتصاددانان کسبوکار
- حسابداران رسمی
- ماموران مالیاتی
- تور لیدرها
- دندانپزشکان
- فیزیوتراپیستها
- روزنامهنگاران
- خبرنگاران
- عکاسها
- مترجمان
- خلبانان
اگر شغل شما در لیست مشاغل نامبرده شده بالا نبود، بهتر است برای نوع دیگری از ویزای آلمان درخواست دهید. برای این کار میتوانید از یک مشاور مهاجرتی برای اطلاع از بهترین نوع ویزای آلمان برای خود کمک بگیرید. مشاورین موسسه مهاجرتی عالیان ویزا میتوانند شما را در این مورد راهنمایی کنند.
شرایط تمدید ویزای فریلنسری
تمدید زودهنگام اعتبار ویزای آلمان فقط در موارد استثنایی خاص امکان پذیر است. این مورد توسط مقامات خارجی در آلمان که محل اقامت دارنده ویزا را پوشش میدهد، انجام میشود. برای تمدید ویزای فریلنسری آلمان پس از انقضای اعتبار ۳ ساله ویزا باید شرایط زیر را داشته باشید:
- درآمد: باید درآمد کافی برای تامین هزینههای زندگی خود را داشته باشید. همچنین باید در آلمان مشتری داشته باشید.
- بیمه درمانی: باید بیمه درمانی دولتی یا خصوصی معتبر داشته باشید.
- طرح بازنشستگی: اگر بیش از 45 سال سن دارید، باید ثابت کنید که حداقل 1503.34 یورو در ماه برای حداقل 12 سال حقوق بازنشستگی دریافت خواهید کرد یا اینکه دارایی 216481 یورویی دارید.
ویزای فریلنسری در ابتدا برای حداکثر سه سال صادر میشود. در صورت موافقت با تمدید ویزا، پس از پنج سال میتوانید اقامت دائم آلمان را دریافت کنید که به شما این امکان را میدهد که برای مدت نامحدودی در آلمان اقامت و زندگی کنید.
بیشتر بخوانیم : لیست مشاغل مورد نیاز آلمان
دریافت اقامت با ویزای فریلنسر آلمان
ویزای فریلنسر آلمان شما به شما اجازه اقامت موقت تا سه سال در آلمان را میدهد. برای واجد شرایط بودن بهمنظور دریافت اقامت دائم آلمان باید حداقل پنج سال در آلمان اقامت داشته باشید. زمانی که برای دریافت ویزای فریلنسری صرف میکنید، میتواند در دوره اقامت شما برای درخواست اقامت دائم آلمان محاسبه شود.
نحوه درخواست ویزای فریلنسری در آلمان
هنگامی که همه مدارک، گواهینامهها و شمارههای مالیاتی لازم را فراهم کردید، در نهایت میتوانید برای مجوز اقامت فریلنسر آلمان درخواست دهید. فرآیند درخواست ویزای فریلنسری در آلمان به شرح زیر است:
- یک قرار ملاقات با Ausländerbehörde (اداره مهاجرت) آلمان رزرو کنید.
- همه مدارک مورد نیاز را جمعآوری کنید. (از جمله گواهی ثبت اقامت)
- شماره مالیات مشاغل آزاد و نامههایی از کارفرمایان بالقوه داشته باشید.
- در تاریخ قرار ملاقات خود حاضر شوید و مصاحبه را بگذرانید.
- برای دریافت نتیجه درخواست ویزای خود صبر کنید. زمان موردانتظار برای دریافت پاسخ ویزا میتواند از سه تا دوازده ماه متغیر باشد.
در طول فرآیند مصاحبه، مقامات Ausländerbehörde از شما خواهند پرسید که آیا شما در آلمان آینده شغلی دارید یا خیر. برای آمادگی بهمنظور پاسخ به این پرسش، بهتر است مشتریان بالقوه شما نامهای بنویسند که گواهی دهد که قصد دارند شما را برای انجام خدمات موردنیازشان استخدام کنند. پس از موفقیت در مصاحبه و دریافت مجوز اقامت فریلنسر آلمان، آخرین مرحله فرآیند ویزای آلمان را گذراندهاید و میتوانید شروع به کار و زندگی در آلمان کنید.
دریافت ویزای همراه برای فریلنسرها در آلمان
طبق اعلام اداره مهاجرت آلمان در وبسایت رسمی این اداره، اگر فردی با شخص دارای مجوز اقامت، کارت آبی اتحادیه اروپا، کارت فناوری اطلاعات و ارتباطات، مجوز اقامت دائم یا اجازه اقامت دائم در اتحادیه اروپا ازدواج رسمی کرده باشد، میتواند برای دریافت ویزای همراه آلمان درخواست دهد. حداقل سن همسر برای درخواست ویزای همراه 18 سال است. بهطورکلی، برای دریافت ویزای همراه باید حداقل مهارتهای اولیه زبان آلمانی (A1) را داشته باشید.
برای درخواست ویزا به منظور الحاق خانواده، باید گذرنامه و گواهی ازدواج ارائه دهید. ازآنجاییکه پردازش درخواست شما ممکن است مدت زمان قابلتوجهی طول بکشد، توصیه میکنیم از قبل بدانید که چه مدارکی برای درخواست ویزای همراه آلمان مورد نیاز است. پس از ورود خانواده شما به آلمان، باید نام و مشخصات اعضای خانواده خود را در اداره ثبتنام ساکنین ثبت کنید.
قبل از انقضای ویزای خود، باید برای اجازه اقامت از مقامات خارجی داخلی درخواست دهید. برای این کار بهتر است قبل از اتمام مدت ویزا اقدام کنید، زیرا اغلب لیستهای انتظار طولانی برای آن وجود دارد. برای درخواست اجازه اقامت، باید پاسپورت، گواهی تولد و ازدواج، فیش حقوقی یا اظهارنامه مالیاتی، اجارهنامه منزل و هر مدرک دیگر مورد نیاز را ارائه دهید.
به محض صدور اجازه اقامت، همسر شما بلافاصله حق دارد بدون محدودیت در کشور آلمان کار کند. فرد دارنده ویزای آلمان برای اینکه بتواند همسر و فرزندان خود را برای زندگی به آلمان منتقل کند، باید مسکن مناسب و شرایط مالی خوب و درآمد قابلاثبات داشته باشد.
سؤالات متداول
مدت اعتبار ویزای فریلنسری آلمان چقدر است؟
ویزای فریلنسری آلمان حداکثر سه سال اعتبار دارد.
آیا میتوانم ویزای فریلنسری را تمدید کنم؟
بله، در صورتی که شرایط لازم را داشته باشید، امکان تمدید ویزا وجود دارد.
کدام مشاغل میتوانند برای ویزای فریلنسری اقدام کنند؟
مشاغلی مانند پزشکان، مهندسان، هنرمندان و مترجمان واجد شرایط دریافت ویزای فریلنسر در آلمان هستند.
هزینههای دریافت ویزای فریلنسری چقدر است؟
هزینه ویزای فریلنسری معادل ۶۰ یورو و هزینه اجازه اقامت ۱۰۰ یورو بعلاوه سایر هزینههای جانبی مانند هزینه ترجمه مدارک و بلیط هواپیما است.
آیا خرید بیمه درمانی برای فریلنسرها در آلمان الزامی است؟
بله. فریلنسرها باید بین بیمه درمانی دولتی و خصوصی یکی را انتخاب و آن را خریداری کنند.
مدت زمان لازم برای دریافت ویزای فریلنسری چقدر است؟
زمان پردازش درخواست ویزای آلمان بین سه تا دوازده ماه است.
آیا امکان درخواست ویزای همراه برای خانواده وجود دارد؟
بله، همسر و فرزندان شما میتوانند درصورت داشتن شرایط لازم برای ویزای همراه درخواست دهند.
اخذ ویزای فریلنسری آلمان با عالیان ویزا
دریافت ویزای فریلنسری آلمان فرصتی بینظیر برای افرادی است که بهدنبال کار و زندگی در کشوری با استانداردهای بالا هستند. با درک کامل از شرایط، مدارک لازم و مراحل درخواست، بهراحتی مسیر دریافت ویزای آلمان را طی کنید و از مزایای زندگی و کار در آلمان بهرهمند شوید. توجهبه جزئیات و آمادهسازی مناسب مدارک به شما کمک خواهد کرد تا در این فرآیند موفق باشید و به اهداف شغلی خود دست یابید. برای تسریع روند دریافت ویزای فریلنسری و خوداشتغالی در آلمان، توصیه میکنیم فرآیند دریافت ویزا را به مشاورین مجرب گروه بین المللی عالیان ویزا بسپارید.
برای دریافت مشاوره رايگان، كافيه فقط فرم ارزیابی را پر كنيد و دكمه ارسال رو بزنید.
كارشناسان عاليان در كمتر از یک ربع با شما تماس ميگيرند و كامل راهنماييتون ميكنند.