کشور ترکیه با داشتن برترین دانشگاه ها با رنکینگ جهانی، سیستم آموزشی باکیفیت، هزینه های تحصیل مقرون به صرفه، موقعیت جغرافیایی عالی در آسیا و اروپا و همچنین جاذبه های بینظیر، به یکی از مقاصد تحصیلی ایده آل تبدیل شده است. متقاضیان تحصیل در دانشگاه های ترکیه میبایست ویزای دانشجویی دریافت نموده و مجوز اقامت دانشجویی در ترکیه را دریافت کنند. اما شرایط دریافت این ویزا چیست؟ ما در این مقاله سعی داریم تا به بررسی نکات کلیدی در اخذ ویزای دانشجویی ترکیه بپردازیم. چنانچه شما نیز به تحصیل در این کشور زیبا علاقه مند هستید، در ادامه مطلب با ما همراه باشید. کلیه اطلاعات ارائه شده در این مقاله توسط عالیان ویزا، از منابع معتبر و وب سایت های رسمی کشور ترکیه گردآوری شده است.
عناوین و موضوعاتی که در این مقاله مورد بررسی قرار گرفته اند:
- ویزای دانشجویی ترکیه چیست؟
- انواع ویزای تحصیلی در ترکیه
- شرایط اخذ ویزای دانشجویی کشور ترکیه
- مدارک لازم جهت اخذ ویزای دانشجویی کشور ترکیه
- مراحل دریافت ویزای تحصیلی
- دلایل ریجکتی ویزای تحصیلی کشور ترکیه
ویزای دانشجویی ترکیه چیست؟
این ویزا در واقع یک مجوز جهت ورود به ترکیه، برای هر هدف مرتبط با تحصیل است. به عبارتی دیگر، افراد نمی توانند برای جستجوی کار و یا راه اندازی کسب و کار در ترکیه، ویزای دانشجویی دریافت کنند. این ویزا به یک دانشجوی بین المللی اجازه می دهد تا جهت اخذ مجوز اقامت موقت در ترکیه اقدام نموده و از این طریق، جهت تحصیل در دانشگاه های ترکیه، در این کشور اقامت داشته باشد. حال چه کسانی ملزم به دریافت ویزای دانشجویی ترکیه هستند؟ باید بدانید که دانشجویان سراسر جهان، به غیر از شهروندان جمهوری قبرس شمالی، میبایست برای تحصیل در ترکیه ویزا دریافت کنند. البته تحت شرایط زیر، دریافت ویزای دانشجویی جهت تحصیل در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی در ترکیه لازم نمی باشد:
- چنانچه دانشجوی متقاضی تحصیل در مقاطع لیسانس و فوق لیسانس، مقاطع تحصیلی قبلی خود را در مدارس، کالج ها و دانشگاه های ترکیه تکمیل نموده باشد
- چنانچه متقاضی، دارنده کارت آبی اتحادیه اروپا (EU Blue Card) باشد
انواع ویزای تحصیلی در ترکیه
نوع ویزای مورد نیاز دانشجویان، به مقطع تحصیلی و طول دوره تحصیل آنان بستگی دارد. در واقع، ویزای دانشجویی ترکیه شامل دو نوع اصلی می باشد:
ویزای دانشجویی نوع C
این ویزا که از نوع ویزای کوتاه مدت است، برای متقاضیانی صادر می شود که طول دوره تحصیلی آنان در ترکیه، کمتر از 90 روز باشد. معمولا ویزای نوع C قابل تمدید نمی باشد و دانشجو باید بعد از سپری کردن دوره، به کشور خود بازگردد.
ویزای دانشجویی نوع D
این ویزا که از نوع ویزای بلند مدت است، برای دانشجویانی صادر می گردد که طول دوره تحصیلی آنان در ترکیه، بیش از 90 روز باشد. ویزای دانشجویی نوع D معمولا در ابتدا با اعتبار 6 ماهه صادر می گردد و دانشجو باید پس از ورود به ترکیه، این ویزا را به مجوز اقامت دانشجویی تبدیل نموده و تا پایان دوره تحصیلی خود در ترکیه اقامت داشته باشد.
شرایط اخذ ویزای دانشجویی کشور ترکیه
جهت دریافت ویزای دانشجویی ترکیه ، شروطی از سوی اداره مهاجرت این کشور تعیین شده است. یکی از مهم ترین این شروط، اخذ پذیرش تحصیلی از یک دانشگاه معتبر در ترکیه و سپس ارائه نامه پذیرش و تاییدیه دانشگاه به سفارت یا کنسولگری ترکیه است. به عبارتی دیگر، بدون اخذ پذیرش از یک دانشگاه و یا موسسه آموزش عالی در ترکیه، امکان دریافت ویزای دانشجویی وجود ندارد. از طرفی دیگر، متقاضیان اخذ ویزای دانشجویی کشور ترکیه باید اثبات نمایند که از تمکن مالی لازم برخوردار هستند و قادر به تامین مخارج و هزینه های خود در طول اقامت در ترکیه خواهند بود. اثبات این امر نیز از طریق ارائه جدیدترین صورتحساب های بانکی میسر است. البته باید بدانید که دانشجویانی که موفق به دریافت بورسیه تحصیلی در ترکیه شده اند، ملزم به اثبات تمکن مالی خود نبوده و تنها میبایست مدارک اخذ بورسیه را ارائه کنند.
علاوه بر شروط بالا، ارائه مدرک زبان نیز جزو الزامات اخذ ویزای دانشجویی می باشد. البته ضرورت ارائه مدرک زبان جهت اخذ پذیرش تحصیلی، به دانشگاه انتخابی دانشجویان در ترکیه بستگی دارد. این بدان معناست که ممکن است برخی از دانشگاه های ترکیه، بدون ارائه مدرک زبان نیز پذیرش دهند و مهارت زبانی متقاضی را تنها از طریق یک مصاحبه بسنجند. اما در حالت کلی، عدم ارائه مدرک زبان می تواند شانس دانشجویان را جهت اخذ ویزا کاهش داده و احتمال ریجکتی ویزا را افزایش دهد. توصیه ما به دانشجویان آن است که حتی در صورت اخذ پذیرش از دانشگاه بدون مدرک زبان، باز هم برای اخذ ویزا مدرک زبان ارائه کنند.
مدارک لازم جهت اخذ ویزای دانشجویی کشور ترکیه
مدارک لازم جهت اخذ ویزای دانشجویی ممکن است با توجه به شرایط، رشته و مقطع تحصیلی متقاضیان متفاوت باشد. در حالت کلی، برخی از مهم ترین مدارک لازم که ارائه آن برای همه متقاضیان الزامی می باشد عبارت اند از:
- پاسپورت معتبر که دارای صفحات خالی باشد
- نامه پذیرش از یک دانشگاه در ترکیه
- کلیه مدارک تحصیلی اخذ شده در مقاطع قبلی
- رزومه و سوابق تحصیلی
- فرم تکمیل شده درخواست ویزا
- مدارک اثبات تمکن مالی
- مدارک اخذ بیمه در ترکیه
- مدارک اثبات محل اقامت متقاضی در ترکیه
- مدرک زبان
- مدارک پرداخت شهریه دانشگاه
- مدارک پرداخت هزینه ویزا
- گواهی سلامت پزشکی
- گواهی عدم سوپیشینه
- انگیزه نامه و توصیه نامه (در صورت نیاز)
مراحل دریافت ویزای دانشجویی
اگرچه فرآینده دریافت ویزای تحصیلی ترکیه پیچیده نمی باشد اما کسب اطلاع از فرآیند اخذ ویزا و مراحلی که باید طی شود، به دانشجویان کمک خواهد کرد که با اطمینان خاطر بیشتری نسبت به اخذ ویزا اقدام نموده و از هر گونه اتلاف وقت و هزینه جلوگیری کنند. به همین منظور، ما در این قسمت مراحل اخذ ویزای دانشجویی کشور ترکیه را برای شما اورده ایم.
- اخذ پذیرش تحصیلی از یک دانشگاه معتبر در ترکیه که مناسب با شرایط و بودجه متقاضی باشد
- درخواست ویزای دانشجویی در سفارت یا کنسولگری ترکیه در محل خود
- تعیین روز مصاحبه در سفارت
- شرکت در مصاحبه سفارت و ارائه کلیه مدارک
- انتظار برای دریافت نتیجه مصاحبه (معمولا میتوان فرآیند پردازش درخواست ویزا را در وبسایت سفارت ترکیه پیگیری کرد)
- دریافت تاییدیه ویزا و سفر به ترکیه
- مراجعه به پلیس محلی در ترکیه و ثبت نام جهت اخذ مجوز اقامت دانشجویی
دلایل ریجکتی ویزای تحصیلی کشور ترکیه
چنانچه درخواست دانشجویان جهت اخذ ویزای دانشجویی ترکیه توسط اداره مهاجرت این کشور تایید و پذیرفته نشود، اصطلاحا درخواست ویزا ریجکت یا رد شده است. در چنین شرایطی، نامه ای برای متقاضی ارسال می شود که حاوی دلایل ریجکتی ویزا و امکان یا عدم امکان درخواست تجدید نظر می باشد. دلایل متعددی می تواند منجر به ریجکتی ویزای دانشجویی شود که برخی از رایج ترین آنها عبارت اند از:
- عدم داشتن پاسپورت معتبر
- ارائه پاسپورت قدیمی و یا مخدوش شده
- داشتن سوپیشینه
- داشتن سابقه ریجکتی ویزا در گذشته
- عدم استفاده بدون دلیل از ویزا در گذشته
- عدم اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه
- عدم توانایی در اثبات تمکن مالی
- عدم ارائه مدرک زبان
- عدم ارائه برنامه دقیق سفر
- عدم اثبات محل اقامت خود در ترکیه
- عدم توانایی در قانع نمودن آفیسر پرونده در خصوص بازگشت به کشور خود پس از فارغ التحصیلی
- ارائه مدارک ناقص و یا جعلی
- عدم دریافت بیمه درمانی در ترکیه
- داشتن بیماری و یا نداشتن سلامت جسمانی
- عدم ارسال به موقع درخواست
سؤالات متداول
- مدرک زبان لازم جهت اخذ ویزای دانشجویی ترکیه چیست؟
به دانشگاه انتخابی شما و زبان تحصیل در آن دانشگاه بستگی دارد. شما می توانید مدرک زبان ترکی و یا مدرک آیلتس ارائه کنید.
- آیا میتوانیم پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه های ترکیه در این کشور بمانیم؟
تحت شرایطی بله. چنانچه پس از فارغ التحصیلی یک پیشنهاد شغلی (جاب آفر) در ترکیه دریافت کنید، امکان تبدیل ویزای تحصیلی به ویزای کاری و اخذ مجوز کار و اقامت ترکیه وجود دارد.
- آیا با اخذ ویزای دانشجویی ترکیه میتوان در این کشور کار کرد؟
تحت شرایطی بله. دانشجویان مقاطع فوق لیسانس و بالاتر که مجوز کار در ترکیه را دریافت کنند، قادر خواهند بود تا سقف 24 ساعت در هفته و به صورت پاره وقت به کار در حین تحصیل مشغول شوند.
- دریافت ویزای دانشجویی کشور ترکیه چقدر طول می کشد؟
معمولا فرآیند پردازش ویزای دانشجویی 15 روز است.
- چه مدت پس از دریافت پذیرش از دانشگاه میتوان درخواست ویزای دانشجویی داد؟
شما بهتر است 60 روز قبل از تاریخ سفر خود به ترکیه (و یا حداکثر 30 روز قبل از تاریخ سفر به ترکیه)، درخواست ویزا دهید.
سخن پایانی
دانشجویان بین المللی میبایست برای تحصیل در دانشگاه های ترکیه، پس از اخذ پذیرش از یک دانشگاه معتبر، نسبت به اخذ ویزای دانشجویی کشور ترکیه اقدام کنند. کسب اطلاعات لازم در خصوص شرایط و فرآیند اخذ این نوع ویزا پیش از هر گونه اقدام، می تواند مانع از هدر رفتن وقت و هزینه متقاضیان شده و ریسک ریجکتی ویزا را کاهش دهد. در نتیجه ما در این مقاله به بررسی نکات مهم در خصوص اخذ ویزای دانشجویی ترکیه پرداختیم. امیدواریم اطلاعات ارائه شده در این مقاله برای شما مفید بوده باشد. عالیان ویزا با بهره گیری از کارشناسان مجرب و با ده سال سابقه موفق در حوزه مهاجرت، همواره به روزترین و دقیق ترین اطلاعات مربوط به مهاجرت به کشور ترکیه را به شما عزیزان ارائه می نماید. جهت دریافت مشاوره رایگان و سریع، شما میتوانید فرم ارزیابی را تکمیل نمایید و یا با شماره های موسسه از طریق واتس اپ تماس حاصل فرمایید.
برای دریافت مشاوره رايگان، كافيه فقط فرم ارزیابی را پر كنيد و دكمه ارسال رو بزنید.
كارشناسان عاليان در كمتر از یک ربع با شما تماس ميگيرند و كامل راهنماييتون ميكنند.